ورود
مرکز سلامت و توسعه پایدار

سلامت

سلامت دارای چهار جنبه سلامت جسمی، سلامت معنوی، سلامت روانی و سلامت اجتماعی می باشد.

مرکز سلامت و توسعه پایدار شهرداری ارومیه خواندنی های سلامت
مرکز سلامت و توسعه پایدار شهرداری ارومیه

اخبار و رویدادها

دود ناشی از طبخ غذا یکی از عوامل مهم ابتلا به آسم در زنان

دود ناشی از طبخ غذا یکی از عوامل مهم ابتلا به آسم در زنان

نویسنده: خانم لطفی/یکشنبه, 08 فروردین,1395/دسته ها: دسته خبر

سایت علوم پزشکی: به گفته يك فوق تخصص آسم و آلرژي تغذيه با شير مادر در كودكاني كه زمينه ارثي دارند باعث پيشگيري از آسم مي‌شود.  دكتر مسعود موحدي، با بيان اينكه خانواده‌ها بايد براي فرزندان خود از مكمل‌هاي مناسب استفاده كنند، افزود: همچنين والدين بايد از دادن خوراكي‌هاي نامناسب مثل چيپس و پفك به فرزندان خود پرهيز كرده و رژيم غذايي آنها را زير نظر پزشك تنظيم كنند.  وي تاكيد كرد: خوراكي‌هايي مثل چيپس و پفك داراي خاصيت قوي آلرژيك هستند و باعث تشديد آلرژي در بچه‌ها مي‌شوند.  موحدي در ادامه با بيان اينكه يك فاكتور مهم در ابتلا به آسم در زنان، دود ناشي از طبخ غذا در آشپزخانه است، افزود: كار كردن در آشپزخانه‌هايي كه هود مناسبي ندارند به اندازه كشيدن يك پاكت سيگار ضرر داشته و كسي كه در آشپزخانه نامناسب كار مي‌كند به اندازه يك فرد سيگاري دود وارد ريه‌هايش مي‌كند.  وي ادامه داد: در شرايط امروزي كه بيشتر آشپزخانه‌ها اپن است اين دود علاوه بر كسي كه آشپزي مي‌كند ديگر اعضاي خانواده را هم تحت تاثير قرار مي‌دهد.

اين فوق تخصص آسم و آلرژي اظهار كرد: بعضي از افراد فكر مي‌كنند كه اگر روي تراس يا بيرون از خانه سيگار بكشند، مشكلي براي ديگر اعضاي خانواده به وجود نمي‌آورند در صورتي كه نمي‌دانند تا دو ساعت پس از خاموش كردن سيگار، دود حاصل از آن در هواي بازدمي فرد باقي مانده و به سلامتي ديگر اعضاي خانواده ضرر مي‌زند.  وي با بيان اينكه هيچ‌گاه تاثير عوامل ارثي در ابتلا به آسم 100 درصد نيست، افزود: اگر يكي از پدر و مادر به آسم مبتلا باشد، احتمال انتقال آن به فرزند 30 درصد است و اگر هر دو به آسم مبتلا باشند اين ميزان به 50 تا 70 درصد مي‌رسد اما هيچ‌گاه قطعي نيست.  موحدي با اشاره به اينكه فاكتورهاي محيطي كه شامل آلاينده‌ها و آلوژن‌هاي فضاي بسته و باز مي‌شوند، نقش مهمي در ابتلا به آسم دارند كه حتي مي‌تواند از عوامل ارثي هم موثرتر باشد، افزود: كپك‌ها، قارچ‌ها، حيوانات دست‌آموز خانگي مثل گربه‌ها و پرنده‌ها، دود سيگار و درد ناشي از طبخ غذا، حشرات موجود در فضاي بسته مثل سوسك، گرده گياهان، دود ناشي از اگزوز اتومبيل‌ها و كارخانه‌هاي صنعتي، مهم‌ترين عوامل ابتلا به آسم هستند كه با كنترل آنها مي‌توان تا حد زيادي از ابتلا به آسم پيشگيري كرد.  اين فوق تخصص آسم و آلرژي در پايان اظهار كرد: اگر از آنجا كه بيشتر افراد تقريبا 21 ساعت از روز را در فضاي بسته مي‌گذارند، آلاينده‌هاي فضاي بسته مثل قارچ‌ها، كپك‌ها و دود سيگار نقش مهم‌تري را در ابتلا به آسم ايفا مي‌كنند و خانواده‌ها بايد در حذف اين آلاينده‌ها تلاش بيشتري بكنند.

سایت علوم پزشکی

تعداد نمایش ها (1388)/نظرات (0)

کلمات کلیدی:

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x

گزیده های سلامتی

Urmia Municipality Health Center

آرشیو خبر

آخرین اخبار سازمان سلامت و . . .

برنامه کلاس ها

آخرین اخبار سازمان سلامت و . . .

آخرین اطلاعیه های سازمان های سلامت

 

خواندنی های سلامت

آخرین مطالب و پژوهش های حوزه سلامت

آمار بازدید
دی ان ان